10 Mayıs 2012 Perşembe

TAVUKLU PİLAV VE İMAM BAYILDI

Neden imam bayıldı demişler adına bilmem ama lezzeti güzel bir yemek, zaten oldum olası patlıcan yemeklerini çok severim.

5 tane patlıcan,2 domates,5-6 diş sarmısak,bir tutam maydanoz,2 kuru soğan,tuz,çok az salça ve sıvıyağ kızartmak için.
5 tane orta boy patlıcan alacalı soyulur sıvıyağda kızartılır,soğanlar küçük doğranır diğer tarafta onlarda yağda sotelenir,sarmısak eklenir,domates eklenir küçük küçük doğranıp tuzu çok az salçası eklenir maydanoz eklenir patlıcanların kesik atılan bölümü açılıp içine yerleştirilir üzerine çeçmeyecek şekilde salçalı sos ilave edilir pişirilir 15-20 dak çünkü içide dışıda pişmiş olunca çabuklaşıyor işler,fırınada sürülür ama ben tencerede ocakta yaptım.Bunun yanına yakışan ne olur tabi ki pilav aslında sade pilav güzel olurda sadesisini yemediklerinden tavuklu pilav yaptım yanına.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: