7 Nisan 2008 Pazartesi

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI


BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
12 yemek kaşığı irmik
12 '' '' toz şeker
1 litre süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
HAZIRLANIŞI:Sütü,irmiği,toz şekeri ve margarini bir tencereye alın,orta hararetli ateşte tahta kaşıkla koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.tencereyi ateşten alın koyulaşınca,
karışımın yarısını cam bir kaba ya da porselen bir kaba boşaltın,kabın her yerine eşit yayılmasını sağlayın,sonra üzerine kakaolu bisküviyi dizin,kalan karışımı da bisküvilerin üzerine dökün.Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleyinoda ısısında biraz bekletip buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yaparken üzerine dövülmüş fındık serpin..
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: