20 Mart 2015 Cuma
KIVIRCIK SALATA CACIĞI
Seneler sonra aklıma gelen ve anacığımın elinden olunca yemeye doyamadığımız bir lezzet,O zamanlarda yani bundan40 yıl önceden bahsediyorum,evlerimizde tek saplı derin bakır içi kalaylı tavalarımız vardı,şimdinin şömine dediği odun ocaklarımızda sacayağının üzerine konan tavaların dışları kömür karası olurdu.işte o tavanın içine yağ konur ister sıvı ister tereyağ ısıtılır ve içine havanda ezilmiş sarmısak atılır karıştırılır ,üzerine ince ince doğranmış kıvırcık marullar eklenir tuzu ilave edilir ,yoğurt eklentisiyle karıştırılır çok az sulandırılır afiyetle yenir,biraz ılık olur,isteyen soğutup yiyebilir.Ben bugün tam kıvırcık olmasada yaptım cacığı ve geçmişten bir günü andım.
AFİYET OLSUN!
15 Mart 2015 Pazar
TEKERLEK PİDE YUMURTALISINDAN
Bir su bardağı ılık süte 2 tatlı kaşığı şeker ekleyip bir paket dr otker mayayı süte katıp karıştırdım ve kabarmasını bakledim,sonra diğer kaba 400gr kadar unu tuz ve az sıvıyağ ilave ederek kabaran mayayla bir güzel yoğurdum tabi kıvam alması için un ilavesi yaptım,yumuşak bir kıvam ve ele yapışmayacak şekil alınca bir kenarda beklettim.45 dak kadar,baktım hamur kabarmış hemen önce pizzayı dikdörtgen şeklinde hazırladım hamur fazla geldi o yüzden değişik bir lezzete imza atayım dedim ve önce alt tabanı oluşturdum,alt kısmı yuvarlak açtım,yağladım üzerini,sonra arasına ezine peynirini ufaladım,onun üzerine de bir kasede temizlenmiş beni de pişir diyen ıspanakları bir tavada soteledim tuz ve az sıvıyağ eklentisiyle peynirlerin üzerine serpiştirdim,onun üzerinede diğer hamuru açıp yuvarlak bir şekilde kapattım,tam orta kısmını kase yardımıyla ölçülendirip açtım ve bir yumurtayı kırdım,üzerinede 3-4 dilim kaşar ekledim,.hamurun üzerine çok az fırçayla sıvıyağ sürdüm,doğru fırına sürdüm,bir rafta pizza pişerken diğer rafta da tekerlek pide pişti.
fırından çıkardığımda pidenin üzerine tereyağı sürdüm sonrada tadım aşamasına geçip lezzetini test ettik,çok güzel olmuş.
AFİYET OLSUN!
13 Mart 2015 Cuma
SOSYETE MANTISI
26.Yaş günü etkinliği iyi ki doğdun oğlum,nice yaşların olsun.
hazır yufkayı ince üçgenler halinde kesip pipet yardımıyla sigara böreği gibi yuvarlayıp sıvı yağda kızarttım,üzerine yoğurt çırptım ve kızaran hamurun üzerine gezdirdim,sonrada ketçapla şekil verdim,gül böreği gibi sarılıp pişen de oluyor daha önce yapmıştım bu da hoşuma gitti.güzel oldu.
AFİYET OLSUN!
hazır yufkayı ince üçgenler halinde kesip pipet yardımıyla sigara böreği gibi yuvarlayıp sıvı yağda kızarttım,üzerine yoğurt çırptım ve kızaran hamurun üzerine gezdirdim,sonrada ketçapla şekil verdim,gül böreği gibi sarılıp pişen de oluyor daha önce yapmıştım bu da hoşuma gitti.güzel oldu.
AFİYET OLSUN!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)