31 Aralık 2012 Pazartesi

30 Aralık 2012 Pazar

AŞAMA AŞAMA SU BÖREĞİ






3 yumurta,2 kaşık sıvı yağ,çeyrek çay bardağı su,tuz karımını karıştırdıktan sonra aldığı kadar un ekleyip yoğurduğumuz hamurdan 8 beze  oluşturup iç harcı hazırladım,iç harç hazırlanırken dinlenen hamurları teker teker açtım,15-20 dakika kadar bir sürede açılan hamurlar görüldüğü üzre önce kaynar su,sonra soğuk su,sonrada tavada yerini alıyor.her katın arasına sıvıyağ sürülüyor,4 yufkadan sonra iç harç konuyor,arkalı önlü kızartılıyor börek tavasında.

28 Aralık 2012 Cuma

ÜÇ DEĞİŞİK HAMSİ PİŞİRME

Bizde hamsi,balık çok yenir,hamsi diyorum hamsiyi balık diye adlandırmıyorum,diğerleri adlandırılır ama onu tek geçiyorum,herkes içinde öyledir .Evet  ev halkı değişik şekilde yediğinden bende herkesin damak tadına göre pişirdim.

16 Aralık 2012 Pazar

ISPANAKLI KAKAOLU ZEBRA KEK

Bu tarifi www.yemekevi tv den aldım,detaylar orda.
3yumurta,1 bardak süt,250 gr ıspanak,1 paket kabartma tozu,1/2 bardak sıvıyağ,2.5 bardak un,,2 kaşık süt,3 kaşık kakao,1.5 bardak toz şeker
şekerle yumurta çırpılır,süt,yağ,un kabartma tozu eklenir çırpılır,hamur üçe ayrılır,ıspanak haşlanır kısa süreli 2-3 dak,süz,2kaşık sütle rondodan geçir,,üçe ayırdığımız hamurun birine ıspanaklı karışım,diğeri kakaolu karışım ve sade karışımlar oluşturulur ve yağlanmış tepsiye önce sade,sonra kakaolu,sonrada ıspanaklı karışımdan birer kaşık yada kepçe yardımıyla döküyoruz,hamur bitene kadar,sonrada 180 derecede  pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!

15 Aralık 2012 Cumartesi

POĞAÇALAR

Evet sanki hergün poğaça yapıyorum gibi geliyor,ama yapıyorum işte,1 bardak ılık süte 1 paket dr mayayı bir kaşık toz şekerle beraber ekleyip karıştırdıktan sonra kabarmasını bekliyor,sonrada bir yumurta,sarısı üzeri için ayrılacak akı karışıma katılacak,çok az  sıvıyağ ilave edilecek,tuz eklenecek,sonrada un ilavesiyle yoğurulup,dinlendirilecek 1 saat kadar,sonrada şekillendirip,içine peynir koyup kapatılacak,üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam ve çörek otu serpilecek.180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilecek.AFİYET OLSUN!