31 Ocak 2010 Pazar

KIYMALI SU BÖREĞİ TAVADA

KARALAHANA DİBLESİ



karalahanayı yıkayıp doğradıktan sonra kaynayan suda haşlıyoruz,sonrada suyunu süzüyoruz,diğer taraftan bir kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurup üzerine bir yemek kaşığı salça ekliyoruz.Sonra lahanaları ilave ediyoruz yarım bardak kadar sıcak su ilave ediyoruz.biraz karıştırıp içine bir fincan kadar pirinç ve tuzunu ekliyoruz,suyunu çekene kadar pişiriyoruz,arada karıştırıyoruz dibi tutmasın diye.

Sonrada AFİYETLE yiyoruz.

AFİYET OLSUN!

29 Ocak 2010 Cuma

BU DA ARKADAŞIMIN ŞALI

HAMSİLİ KREP P.D.Ç.S.E#52

HAMSİLİ KREP P.D.Ç.S.E#52

krep için biraz hamsi kılçığı çıkarılmış ve kıyılmış,un,su,yumurta,soğan ,tuz bir güzel rondodan geçirip akışkan kıvamda teflonda çok az yağ ilavesiyle pişiriyorsun,ilk krepte yağ sonrakilerde yok.sonrada arasına salata koyup rulo yap.
AFİYET OLSUN!
P.D.Ç.S.E#52 ye ev sahipliği yapan http://lezzet treni arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

24 Ocak 2010 Pazar

DAĞLARA KAR DÜŞTÜ


Henüz bize kadar gelmesede uzaktan görüntüleyebileceğimiz bir güzellik,idaya kar yağdı,kazdağlarına.

19 Ocak 2010 Salı

BURAK_ GÖKHAN

bu kayıt 9 temmuzda yayınlandı tv den komşumuzun cep telefonuna çekmiş olduğu kayıt net değil ama yınede yayınlamak istedim,




HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ HEM SADE HEM YUMURTALI



mısır unu ılık su ve tuz karışımıyla hamuru yoğurdum,içine hamsileri küçük doğradım ekledim,maydanoz ve dereotunu da içine kıydım,bir güzel yoğurdum,öyle buğday unuyla yoğurulan hamur gibi değil tabi,bir iki parçasını sade pişirdim,bir iki parçasınada yumurta kırıp karıştırdığım hamurdan pişirdim,bence çok nefis bir tat
AFİYET OLSUN! denemek isteyenlere

16 Ocak 2010 Cumartesi

ÇOK RENKLİ BULGUR PİLAVI ŞEHRİYELİ VE KISIR MOR LAHANALI

Bu yemeklerin resimleri http://lazetta.blogcu com dadır,buraya ekleyemedim,bozuk olarak çıkıyor



yarım kuru soganı kücüçük doğradım,sıvıyağda bir güzel kavurdum
sonra pırasanın sapı bir tane onuda ince doğradım,bir avuç arpa şehriye ile biraz kavurdum,havuç ekledim küçük küpler halinde,sivri yeşil biber,kırmızı biber buzluktan,hepsini bir kaşık şalça ile bir güzel kavurup,bir bardak bulguru yıkayıp ilave ettim ,suyunu da ekledim sıcak olarak göz kararı bulguru geçecek şekilde tuzunu ilave ettim ,pişirdim,suyunu çekince bir güzel ince kıyım maydanozla karıştırdım.

çok güzel oldu. Bizimkiler biber sevmezler ben kendi damak tadıma göre hazırladım ama Burak hariç beğenerek yedik.

MOR LAHANALI KISIR(kırmızı lahanada denir ya)

diğeride bilinen hep yaptığım kısır ancak içine bu kez mor lahanayı rendeden geçirip ekledim güzel oldu oda.

14 Ocak 2010 Perşembe

ÇORBA


tavuk bagetlerinden iki tanesini haşlayıp parçalıyoruz,haşlama suyunu ayırıp bir tencereye çok az sıvı yağ koyup 3 diş bütün sarmısağı bir iki çevirip ayırdığımız haşlama suyunu ekleyip,kaynamaya bırakıyoruz,içine parçaladığımız etleri ekliyoruz,sonra bir kasede 1.5 kaşık unu sulandırıp bulamaç kıvamı aldırıyoruz,üzerine kaynayan sudan ekleyip karıştırıyoruz,yarım limon sıkıyoruz ve ekliyoruz kaynamakta olan tavuklu suya,tuzunu ekleyip karıştıra karıştıra pişiriyoruz,servise sunarken istenirse sirke ve limon ilave edilir.
AFİYET OLSUN!

13 Ocak 2010 Çarşamba

ÜÇ ÇEŞİT TAT


KIYMALI SU BÖREĞİ

yumurta,un,tuz,su,yağ hamur elde edilir 7 beze yapılır,tek tek açılan yufkalar kaynayan tuzlu suda haşlanıp tuzlu soğuk suya atılır ve suları süzdürülüp yağlanmış tavaya dizilir arasına sıvıyağ konup,üç yufkadan sonra kıymalı soğanlı harç konup yufkalar üstüne koyulur ve arkalı önlü pişirilir



TAVUKLU PATATES,KARNABAHAR,PIRASA,HAVUÇ----KARIŞIK SEBZELİ TAVUK

soğan,pırasa havuç ve tavuk parçaları yağda sotelenir,sonra kalan malzemeler eklenir sotelenir,salça eklenir ,biraz kısık ateşte çevirilip,tuzu ve suyu eklenir



YOĞURTLU ISPANAK

ıspanağı soğanla kavurup üzerine çırpılmış yoğurt döküyürüz,sonrada yağlı salça sosu

11 Ocak 2010 Pazartesi

HAMSİLİ KREP P.D.Ç.S.E#52

krep için biraz hamsi kılçığı çıkarılmış ve kıyılmış,un,su,yumurta,soğan ,tuz bir güzel rondodan geçirip akışkan kıvamda teflonda çok az yağ ilavesiyle pişiriyorsun,ilk krepte yağ sonrakilerde yok.sonrada arasına salata koyup rulo yap.
AFİYET OLSUN!
P.D.Ç.S.E#52 ye ev sahipliği yapan http://lezzet treni arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

SADE KREP İÇİNDE ISPANAKLI TAVUK



klasik krep yapıp arasına ıspanak ve tavuk karıştırıp soteledim,aslında üzerine kaşar rendesi koyup fırına sürülünce daha bi güzel olacaktı.


PAZI SARMASI

6 Ocak 2010 Çarşamba

PÜRE


patatesleri haşlayıp ezdim az besel yağ ve süt ekleyerek klasik püreyi elde ettim,sora tabağa kare şekil oluşturup yerleştirdim ve üzerine mayonezli yoğurt sürdüm,aslında labne peynir konabilir diye düşündüm ama bi dahaki sefere o,en üstedemaydanoz ve zeytin koyup servise sundum.

AFİYET OLSUN!

SARMA












Klasik zeytinyağlı sarma içini hazırladıktan sonra haşladığım lahanaları küçük parçalara ayırıp, sardım,üzerine sıvıyağ ve tuzlu su karışımını ekledim,ılık olarak,biraz piştikten sonra üzerine salçalı yağlı su koydum.pişirdim,çok nefis oldu.

5 Ocak 2010 Salı

P.D.Ç.S.E#51 KISIR

KISIR

P.D.Ç.S.E#51 e ev sahipliği yapan arkadaşım japon çekirdeği ne kolaylıklar diliyorum

Bir kuru soğanı yemeklikten biraz daha ufak doğradıktan sonra bir-iki kaşık sıvıyağda kavur,sonra üzerine birbuçuk kaşık salça ekle ye karıştır,1-2 dakika sonrada bir kase ince bulguru sudan geçirip ekle bu karışıma bir çay bardağı su ilave et,bir limon suyu ilave et,bir domatesi küçük küpler halinde kesip ilave et, suyunu çeksin bu arada karıştır ,biberleri ince doğra ilave et,tuzunu ekle,yarım demet maydanozu ince kıyım yapıp ilave et,karıştır,bir tatlı kaşığı kuru nane ekle,karıştır istediğin şekilde servis tabağına yerleştir,marul ve domates dilimleriyle ,nar taneleriyle.
Tadı çok güzel oldu,akşam öylesine bi yapayım dedim,epeydir yapmamıştım.
AFİYET OLSUN!