31 Ekim 2008 Cuma

CIRTGA-VE ISPANAKLI KREP




CIRTGA-VE ISPANAKLI KREP
Un,tuz,su,yumurta,kabartmatozu ile birlikte akışkan bir hamur hazırlanır yağ kızdırılmış tavaya kaşıkla dökülüp arkalı önlü kızartılırak servis yapılır.
aynı hamurdan kreplerde oluşturulur.ben kaşıkla döküp küçük olarak pişirdim.
ayrıca ıspanağıda ince ince doğrayıp içine yumurta,un,peynir ,tuzla karıştırıp ıspanaklı krep gibi pişirdim.
AFİYET OLSUN!

29 Ekim 2008 Çarşamba

20 Ekim 2008 Pazartesi

KARADENİZE ÖZGÜ KIVIRMA TATLISI


Bu tatlıyı bayramdan sonra ablam geldiğinde yaptım,biraz kalın oldu hamurun açılışı ama yinede çok güzeldi,gidip gelip yedik ,bir gün sürmedi saltanatı tatlının.

POĞAÇA HAMURUNDAN POĞAÇA_AÇMA


YOĞURTLU_SALÇALI YAPRAK SARMASI


16 Ekim 2008 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ
Ciğerlerin zarı soyulup kuşbaşı doğranır,galete ununa bulanır,diğer tarafta bol yağ kızdırılır,galetaya bulanan ciğerler kızgın yağa atılır 2-3 dak sonra karıştırılarak kevgirle başka bir kapaklı kaba konur,tuzu,karabiberi ekilir,piyaz soğan ve maydanozla servise hazır hale getirilir .
AFİYET OLSUN!
Bunu ablam yaptı ellerine sağlık ablam

13 Ekim 2008 Pazartesi

P.D.Ç.S.E:27MAYALI PEYNİRLİ POĞAÇA


MAYALI PEYNİRLİ POĞAÇA

Ben hereşeyi göz kararı yaparım ya bunlarda ölçü kullandım ama unun ölçüsü yok,belli oranda derin kaseye koyduğum unun üzerine tuzunu serpip,bir paket doktorotker mayayı,1 kaşık toz şekeri,1 yumurta akını,yarım bardak sıvı yağı,1 bardak ılık sütle bir güzel yoğurup,dinlendirmeye bırakırken 2 kaşıkta becel ekleyip mayalandırdım.Hamuru 1.5 saat beklettikten sonra istediğim büyüklükte parçalar alıp elimin içince açıp ortasına peyniri koyup kapattım,yoğurtlu,yumurta sarılı sıvıyağlı karışımdan üzerine sürüp çörek otu serpip,fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim.( un ilave edilebilir hamurun kıvamı için)

AFİYET OLSUN!

BAKLAVA HAMURUNDAN BÖREK


BAKLAVA HAMURUNDAN BÖREK

Malzemeler:

5 yumurta1 bardak süt

1 bardak sıvıyağ

1.5 çay kaşığı karbonat(karbonatın içine sıkılır limon öyle katılır)

yarım limon

bir çimdik tuz

aldığı kadar un

açmak için unla karışık nişasta

HAZIRLANIŞI:

börek sadece unlada açılır,ben böreği unla açtım.Bütün malzemeler derin bir kaba konur,karıştırılır,üzerine aldığı kadar un ilavesiyle fazla sert olmayacak şekilde hamur elde edilir.Biraz dinlendirilen hamur bezelere ayrılır ve açılır.açılan hamurun her yerine iç malzeme yayılır(kıymalı,peynirli ,çökelekli,patatesli)iki taraftan rulo yapılır sonrada gül böreği gibi dolanır,şekil verilir,üzerine yumurta sarısı,yoğurt,sıvıyağ karışımı sostan dökülür. Ve fırına sürülür üzerlerin kızarana dek pişirilir.Sonrada afiyetle yenir.Ben bunu tatlı yaptığım hamurun artan bezelerinden yaptım.özel bir hamur hazırlamadım ,güzelde oldu afiyet olsun.

AFİYET OLSUN!

10 Ekim 2008 Cuma

ABLAM YANIMDA

ABLAM YANIMDA
Anacığımın mutlu günlerinden birini daha yaşıyoruz,çarşamba günü Ankara'dan ablam geldi,annemi görmeye ve bana yardımcı olmaya,çok teşekkür ediyorum ona,hem özlemimizi gideriyoruz hemde anneme birlikte bakmanın huzurunu yaşıyoruz.Benim hep istediğim bir şey vardır,ama gerçekleşmesi olanaksız görünen,kardeşlarden enaz ikisinin aynı yerde olup birbirleriyle güzel bir şekilde yardımlaşması birinin sıkıntısında diğerinin yanında olması.HEPİMİZ TÜRKİYENİN DEĞİŞİK İLLERİNDE İLÇELERİNDEYİZYani uzağız birbirimize.
Olsun gönüller bir olsun deyip avutuyoruz kendimizi .sağlık olsun allah herkesi yerinde mutlu ,huzurlu ve sağlıklı kılsın.anacığımada sağlıklı ömürler versin,cümlemizede
Sayılı günler çabuk geçiyor ,sağlıklı günlerde yeniden buluşmalara ,kavuşmalara..

PATLICAN BAYILDI


PATLICAN BAYILDI
Patlıcanlar alaca soyulur,belirli aralıklarla kesilir,sonrada tencereye sıvıyağ koyup üzerine dizeriz,onun üzerine ise sarmısağı,domatesi küçük küpler halinde keser,soğanı da aynı şekilde doğrayıp,patlıcanların üzerine dizeriz,bir sıra patlıcan bir sıra domatesli karışımdan koyup tuzunu da ekler kapağını kapatır susuz bir şekilde kısık ateşte pişiririz.Domates suyunu saldığı için suya gerek yok.Bu tarif SOFRAMMDAN arkadaşıma aittir.Ben değişik şekilde de yapmıştım BERGAMA USULÜ PATLICAN DİYE..kıvamı tadı aynı oluyor.
AFİYET OLSUN!

6 Ekim 2008 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV


HAMSİLİ PİLAV
Ben önce pilavı yaptım sonrada mısır unuyla kızarttığım hamsileri tabağa koyup pilavla SERVİS YAPTIM
AFİYET OLSUN!